Колеги помагайте от какво може да е при ниските обороти било то на газ или бензин забива няма обороти да тръгне трябва много повече газ от необходимото да подам за да тръгна а нямам идея от какво може да е ако на някой му се е случвало да помага или да знае причината ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Няма мощност
Collapse
X
-
аз това се чудя сега дали да пробвам на Ултразвуково почистване на дюзи директно но ако е въпроса е къде читаво ги правят защото когато не се кара и е на едно место колата само запалена някак си нещо как до го кажа тресе се все едно не впръсква добре ли де да знам и аз това за пръв път ми се случва въпроса е че и на бензин и на газ го има това забиване
Comment
-
И аз имам подобен проблем. След диагностика се оказа ламбда сонда и , че алтернатора не зарежда напълно, най вероятно четки и реле и в най скоро време предстои ремонт.
Comment
-
Първоначално публикувано от krisshousee Покажи съобщениеами аз това се почудих пали ми перфектно свещите не мисля и аз че са и аз склоня до някъде към ламба сонда но защо пък алтернатора
Но ламбда сондата показваше на компа само че е студена
Comment
-
а трептения имаше ли на едно место като беше защото ме обърква колата дюзи си мисля че са запушени а колкото до алтернатора 350 лв в момента няма да си позволя и до колкото съм запознат алтернатори от 1.8 2.0 и дизеловите май стават за моя мотор и мисля ако е така да търсяалтернатора не го ли провери колега ?
Comment
-
трептения има понякога, не всеки път и на бензин и на газ. За алтернатора, не мисля да взимам нов, а да рециклираме стария, четки, реле, а може и лагерите, но ще е на по късен етап. Още малко да избута че и без това ще сменям ремъци, ролки, водна помпа, разхвърлянето на предницата да е на един път. Иначе сега на първо време ще взимам ламбда сонда LS 05 мисля се водеше, че другата седмица щерката е рожденичка и там ще трябва доста кеш и алфетка ще почака.
Comment
-
значи мислиш че тези трептения идват и от него и от ламда сонда аз все си мисля че трептенията може да идват и от дюзите от както съм я купил не съм ги почиствал на вана за това си мисля че е така ! но за алтернатора дали 40 лв за втора ръка или рециклиране май наистина по добрия вариант е рециклиране а въпроса е работата горе долу сигурно ще е 100тина лева демонтаж - монтаж
Comment
-
Вземи един прост мултимер (волтметър) и премери напрежението на акумулатора когато моторът работи и са пуснати фаровете. Ако напрежението е над 13,5 волта не мисли на този етап за алтернатора, като възможна причина за проблема. Покарай няколко дена САМО на бензин (проблем с газовата ти уредба може да е причина за прекъсването). Ако проблемът продължава, обърни внимание на свещи, бобини, кабели, ламбда сонда.....
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment